Sýry Lago di Garda
Obecně platí, že většina italských sýrů chutná výborně.
V místních malých obchůdcích i ve velkých supermarketech je k dostání nepřeberné množství
sýrů z celé Itálie. Některé jsou však typické pouze pro oblast Gardy, konkrétně Tremosine.
FORMAGELLA TREMOSINE
Jedná se o smetanový sýr o hmotnosti do 1,5 kg. Je charakteristický svou sladkou chutí, skvrnitostí, měkkostí a jemnou vůní jakoby horských květin. Je vyroben z co nejčerstvějšího kravského mléka a zraje za přísných podmínek v místnostech s přesnou teplotou, vlhkostí a světlem. Výsledkem je sýr nejen vynikající chuti, ale dobré stravitelnosti. Formagella je nositelkou certifikátu kvality CSQA.GARDA CHEESE
Je typický horský sýr z Tremosine, težký, častečně vařený, smetanový. Mléko na jeho výrobu pochází výhradně z hnědého skotu chovaného v Parco Alto Garda v oblasti Brescia. Výrobek má také certifikát kvality CSQA. Jeho hmotnost je cca 6,5 kg.