Obecně platí, že většina italských sýrů chutná výborně.
V místních malých obchůdcích i ve velkých supermarketech je k dostání nepřeberné množství
sýrů z celé Itálie. Některé jsou však typické pouze pro oblast Gardy, konkrétně Tremosine.
FORMAGELLA TREMOSINE
Jedná se o smetanový sýr o hmotnosti do 1,5 kg. Je charakteristický svou sladkou chutí,
skvrnitostí, měkkostí a jemnou vůní jakoby horských květin. Je vyroben z co nejčerstvějšího kravského
mléka a zraje za přísných podmínek v místnostech s přesnou teplotou, vlhkostí a světlem. Výsledkem je
sýr nejen vynikající chuti, ale dobré stravitelnosti. Formagella je nositelkou certifikátu kvality
CSQA.
GARDA CHEESE
Je typický horský sýr z Tremosine, težký, častečně vařený, smetanový. Mléko na jeho výrobu pochází
výhradně z hnědého skotu chovaného v Parco Alto Garda v oblasti Brescia. Výrobek má také certifikát
kvality CSQA. Jeho hmotnost je cca 6,5 kg.
TREMOSINE CRUDE MILK CHEESE
Hrubý, polozrající sýr o hmotnosti zhruba 2,5 kg s mírně váraznou chutí a vůní. Tento sýr je zpracováván
zvláštní technikou typyckou pro místní kultury, která i po letech zůstala nezměněna. Klíčovým požadavkem je pak
čerstvé nepasterované mléko a přísné podmínky zrání.