Destiláty Lago di Garda
Pití alkoholických nápojů v Trentinu má velmi staré kořeny.
Destilace Grappy, se utvářela po staletí a stala se již kultovním nápojem a kulturou místní oblasti.
Cyklus začíná sklizní Trentinských hroznů a končí destilací z ze skvašené kůry, čímž vzniká bezbarvý
alkoholický nápoj. Nápoj je připraven k užití po několikaměsíčním odstátí, čímž získá vyraznější chuť
a typické aroma. Grappa může být vyrobena z mnoha různých odrůd vín a někdy se tyto odrůdy při destilaci míchají
dohromady. Vzniká tak obrovské množství různých destilátů tohoto typu. Z aromatických hroznů Moscato Giallo je grappa se silnou a podmanivou vůní, jemnější Grappy jsou získány z matoliny Nosiala, Schiava, Teroldego nebo z odrůdy Marzemino.
Někteří tradiční výrobci nechávají své Grappy uležet v malých dřevěných (výhradně dubových) sudech čímž je chuť méně agresivní a více ovocná.
Velmi populární je také bylinná Grappa, která je dobrá na zažívání. Můžeme se však setkat i nejrůznějšími jinými příchutěmi jako je
borůvka, lesní plody, meruňka, švestka, hruška a spousta dalších. Dražší Grappy pak často ve své lahvi mají i zmíněny plod, kterým
je ochucena.