Destiláty Lago di Garda
Pití alkoholických nápojů v Trentinu má velmi staré kořeny. Destilace Grappy, se utvářela po staletí a stala se již kultovním nápojem a kulturou místní oblasti. Cyklus začíná sklizní Trentinských hroznů a končí destilací z ze skvašené kůry, čímž vzniká bezbarvý alkoholický nápoj. Nápoj je připraven k užití po několikaměsíčním odstátí, čímž získá vyraznější chuť a typické aroma. Grappa může být vyrobena z mnoha různých odrůd vín a někdy se tyto odrůdy při destilaci míchají dohromady. Vzniká tak obrovské množství různých destilátů tohoto typu. Z aromatických hroznů Moscato Giallo je grappa se silnou a podmanivou vůní, jemnější Grappy jsou získány z matoliny Nosiala, Schiava, Teroldego nebo z odrůdy Marzemino. Někteří tradiční výrobci nechávají své Grappy uležet v malých dřevěných (výhradně dubových) sudech čímž je chuť méně agresivní a více ovocná. Velmi populární je také bylinná Grappa, která je dobrá na zažívání. Můžeme se však setkat i nejrůznějšími jinými příchutěmi jako je borůvka, lesní plody, meruňka, švestka, hruška a spousta dalších. Dražší Grappy pak často ve své lahvi mají i zmíněny plod, kterým je ochucena.