Jídlo a pití Lago di Garda
Lago di Garda oblastně spadá do tří italských krajů. Každý z nich má svůj individuální
charakter, krajinu, historii a kulturu. Což se projevilo v typických kulineářských produktech pro jednotlivé krajiny.
Nejtypičtější výrobek je extra panenský olivový olej, známý svou lehkostí a jemností, který se dobře hodí na přípravu sladkovodních
ryb z jezera a tradiční pokrmy z masa a polentu. Alto Garda je například domovinou unikátních citronových domů,
které nelze najít nikde jinde na světě. Citrusové plody jezera Garda jsou důležitou součástí mnoha místních receptů, včetně
Limoncino likéru a citrónového krému Riviera dei Limoni, citronových nápojů a pochutin či sladkostí.
Ideálním doplňkem ke každému jídlu je vynikající víno vyrobené v některé z gardských vinic: Nosiola, Merlot, Cabernet a Vino Santo
v severních oblastech. Na jihu pak Classico Groppello della Valtenesi a vino Bardolino. Informace o jednotlivých produktech
přináším níže, zejména pak tipy na to kde a jak nakupovat.
Vína z okolí •
Olivový olej •
Lemmon products
Místní destiláty •
Vynikající uzeniny •
Pizza
Pasta •
Ryby •
Sýry •
Sladkosti •
Med
Zmrzlina •
Kde nakupovat
-> Mapka <- gastonomické kultury okolí Lago di Garda (www.visitgarda.com)