Víno Lago di Garda
Oblast Trentino je díky svému mikroklimatu velmi vhodná k pěstování vinné révy. Pěstuje se zde na národní i mezinárodní úrovní velké množství odrůd. Jeden z nejpozoruhodnějších druhů vinné revy je velmi jemné víno vyrobené z hroznů Nosiola. Mezi další tradiční odrůdy patří Schiava a Lagrein ze kterých se vyrábí vinikající růžové víno. Nesmíme zapomínat i na mezinárodní vína, jako jsou červený Cabernet a Merlot nebo bílé odrůdy Chardonnay, Pinot Bianco a Grigio, Sauvignon a Tramín Aromatico. Mezi velmi ceněné dezertní vína lze zahrnout výrazné Moscato Giallo a ušlechtilé Trentino Vino Santo, které se vyrabí tak, že se nosiolské hrozny nechají schnout na dřevěných mřížích. Další významnou vinařskou oblastí je Lombadie. Mezi nejlepší vína Lombardie se řadí Garda Classico Chiaretto vyrobené z výběrových hroznů révy Groppello, Marzemino, Barbera a Sangiovese. Má jemně parfemizovanou, květovou až ovocnou vůni. Charakteristické je svou vyváženou chutí. Vhodné je zejména k předkrmům, rybám a bílému masu. Naopak Garda Classico Rosso je víno vyraznější chuti vhodné k masům červeným a sýrům. Kdyby vám toto víno přišlo málo výrazné, Garda Classico Rosso Superiore to jistě napraví. Hrozny jsou po sklizni umístěny v dobře větrané mistnosti a nechají se téměř vyschnout. Po lisování víno odpočívá jeden rok v dřevěných sudech. V nich víno získá svou typickou, velmi kořeněnou chuť. Dalšími klasickými lombardskými víny jsou Garda Classico Groppello, Garda Classico Groppello Riserva a Garda Classico Bianco. Třetí oblastí je Veneto. Nejvýznamější odrůdou je vino Bardolino. Asi největším producentem je rodinná společnost Zeni, která po svém vinařství nabízí prohlídky a součástí je i muzeum. Custoza, jakožto další odrůda Venenta, je víno blízké vínům ovocným, pro svou sladkou chuť se dá považovat za dezertní. Poslední významnou odrůdou je Valdadige Doc, ke které se řadí také Valdadige DOC Chardonnay , Valdadige DOC Pinot Grigio, Valdadige DOC Bianco, Valdadige DOC Schiava a Valdadige DOC Rosso.